Hier moet je mij dus niet voor inhuren

Hier moet je mij niet voor inhuren…

Ego strelend…

Laatst werd ik gevraagd te presenteren voor een groep van 120 high potentials van ING. Een vier uur durende workshop over de teamrollen van Belbin. Ik was trots dat ze mij hiervoor gevraagd hadden! Ik op het podium voor 120 managers, ING (niet de minste partij) en 4 uur lang alle aandacht.

Maar toen de eerste blijheid ingedaald was, kwam een stemmetje in mij naar boven: “uhh, Thijs, is dit wel wat voor jou…? Moet ik dit wel doen?

Reality check please!

Want ligt mijn talent in het staan voor grote groepen? Nee, als ik eerlijk ben geeft op het podium staan mij veel spanning en ik ben geen verhalenverteller. Ik kan altijd met gezonde jaloezie kijken naar mensen die een zaal meenemen in een verhaal, een beleving. Mensen die met plezier het podium nemen en de aandacht weten te vangen.

Ik wil hier niet te bescheiden zijn hoor; eerder reëel. Mijn talent is voor mij glashelder. Ik creëer magie in kleine groepen van 6 – 10 mensen. Ik ben gevoelig voor wat er onder water speelt en zorg door mijn sensitiviteit voor een veilige omgeving. Ik snap eerder dan anderen wat er aan de hand is waardoor het gesprek niet goed loopt en kan dat goed bijsturen.

Weten waar je goed in bent maak het leven leuker

In de termen van de teamrollen van Belbin, weet ik van mijzelf dat ik het talent van de Monitor en de Groepswerker heb. Scherpe geest, met gevoel voor de relatie. Mij moet je niet inzetten als Vormer (stevig) en Brononderzoeker (verhalenverteller). Daar word ik zelf niet gelukkig van en ik lever ook geen 100% waarde voor mijn klant.

Ik heb de workshop overigens wel gegeven, en niet onverdienstelijk. Maar het koste mij veel energie en ik stond niet écht te schitteren. Collega’s als Inge Smak en Remko Sietsma (Outing Holland) zouden hier beter op hun plek zijn. Goed om te weten waar ik het best tot mijn recht kom. Voor mijzelf én voor het resultaat!

Wil jij ook het beste in je mensen naar boven halen?

Volg dan onze workshop Leve het Verschil!