Hoe creëer je verlangen?

Hoe creëer je verlangen?

De vergadering van het team Marketing & Sales begon met een rondje mededelingen. De verkopen van het laatste kwartaal waren stabiel. De nieuwe website werd gewaardeerd maar gaf nog geen extra klanten. Er waren twee klachten vanuit afdeling Productie die werden opgepakt door de teamleider. Na de mededelingen stonden nog 4 agendapunten en die werden snel doorlopen. Te snel wat teamleider Sandra betreft, maar er kwam weinig input vanuit het team. Bij navraag hadden maar twee teamleden de vooraf toegestuurde stukken gelezen. Na een half uur was de vergadering klaar en kon iedereen weer aan het werk. En zo kabbelde het door…

Voor Sandra is dit een moeilijk fase. Het team loopt namelijk best ok. De verkoop verloopt goed (“ze werken nog wel teveel op hun eigen eilandjes”) en het aantal klachten vanuit de organisatie was al maanden stabiel en te overzien. Maar wat Sandra miste, was een beetje pit! Een stevige inhoudelijke discussie over het aanboren van een nieuwe markt. Of een gepassioneerde brainstorm over het verbeteren van de samenwerking met afdeling Productie. Teamleden leken in een soort “het gaat best prima” modus te zitten. Individueel kwamen ze nog wel eens aan haar bureau klagen over elkaar, maar als ze hen dan aanspoorde om dit met de desbetreffende collega op te nemen, bloedde het een stille dood. Hoe kreeg ze dit team nog eens echt in beweging…?

Het probleem in het team is dat het niet slecht genoeg gaat

Stel, je rookt en wilt stoppen. Wanneer doe je dat? Vaak pas als je echt teveel aan het hoesten hebt, of als je bijvoorbeeld ziek wordt. Je gaat dus pas veranderen als de pijn groot genoeg wordt. Maar er is een tweede reden dat mensen stoppen. Bijvoorbeeld als je zwanger wilt worden of omdat je die marathon wilt gaan uitlopen. Het verlangen naar een kind of het neerzetten van een prestatie; een stip op de horizon die jij belangrijk vindt.

Zo geldt het ook voor het in beweging brengen van teams. Zij gaan niet veranderen als jij als teamleider heel erg je best doet om ze in beweging te brengen. Ze komen pas in beweging als a) de pijn te groot wordt of b) er een verlangen is om naar iets toe te werken waar zij zelf blij van worden.

In het veranderproces kennen we een aantal algemene stappen.

Miskenning weghalen

Van nee, ik heb er geen last van naar: Ja, roken is voor mij een probleem.

Verlangen creëren

Help je team om samen een beeld neer te zetten waar je samen naartoe wilt werken. Een beeld dat zij zelf gemaakt hebben (en dus zelf blij van worden) en waar iedereen zijn of haar belang in terug vindt.

Behapbare eerste stappen

Ga geen complete weg uitwerken, maar bedenk samen wat vandaag de eerste stap is om de stip op de horizon te bereiken.

Integreer verandering in de dagelijkse praktijk

Zorg voor een systeem waarin je dagelijks of wekelijks samen nadenkt over de weg die jullie aan het bewandelen zijn. Deel ervaringen, vier successen en bedenk de eerstvolgende stap. Dit kan bijvoorbeeld mooi met het doen van een Dagstart.