Jouw verhaal doet ertoe

Jouw verhaal doet ertoe

Ik zie net deze prachtige video van MIND en Diversion met de boodschap: “Jouw verhaal doet er toe”

En die raakt mij, want ik had deze week zelf de ervaring hoe krachtig het is om je persoonlijke verhaal te delen met collega’s.

De ontwapening van herkenning

Afgelopen 2 maanden voelde ik mij moe en futloos. Ik werkte, zorgde voor mijn kinderen, maar wilde het liefst alleen wandelen of slapen… Dat maakte mij onrustig, want ik moest toch werken vol passie, genieten van het leven, de lente vieren? Dat leverde mij onrust en stress op… ik moest iets doen waar ik niet toe kwam. Ik wilde gewoon even niet, naar de buitenwereld zette ik een masker op.

Totdat ik op een ochtend bij het koffieapparaat 2 collega’s trof. Zij waren net als ik een paar maanden geleden verhuisd en voelden zich hetzelfde. Na al dat rennen en regelen, hadden we behoefte aan rust en settelen. Maar we mochten niet rusten van onszelf, we moesten door….

Wauw wat fijn om te horen dat ze tegen precies hetzelfde aanliepen. Het is dus normaal dat ik even minder energiek en enthousiast was. Er viel een immense last van mijn schouders.

Van stress naar compassie

Nu een week later treffen we elkaar weer en wat blijkt! Ook zij voelen zich ontspannen en opgelucht. Er is niets mis met mij, ik mag even rustig aan doen. De milde stem in mijn hoofd zegt nu “het is oké’.

Het lijkt wel magie, hoe het gevoel van stress plaats maakte voor compassie door het delen van mijn verhaal.

Opeens voel ik ook hoe krachtig het is om met elkaar in gesprek te zijn. Normaal begeleid ik teams in gesprekken, maar nu ervaar ik het weer eens zelf. Ik ben dankbaar voor deze les.