Met z’n allen boven het maaiveld

“Our deepest fear is not that we are inadequate, it’s that we are strong beyond measure”!

Gisteren vertelde een directrice van een groot MKB Bedrijf “Er is een dame in het team die echt meer potentieel heeft, maar ze durft niet op te staan”. De meiden in het team vinden het vooral belangrijk dat het onderling gezellig is. Ze is bang om haar kop boven het maaiveld uit te steken. Dat voelt onveilig. “Onveilig?!” zei ik. Het lijkt mij juist onveilig als het altijd gezellig moet zijn. Waarschijnlijk is de kracht van het team haar zwakte geworden…

Time for change

Als we er nu op vertrouwen dat er eigenlijk meer dames zijn die wel ambitie hebben, maar het niet zeggen. Hoe gaaf als we een dag faciliteren waarin we met zijn allen ons kop boven het maaiveld uitsteken! Deep Democracy leent zich daar fantastisch voor. Iedereen wordt uitgedaagd om te zeggen wat hij te zeggen heeft. Praat stellig en geef je mening! En als tegenhanger daarop: Spreek jezelf vooral tegen en luister goed naar elkaar. Mijn ervaring is dat het even wennen is voor mensen om gewoon te zeggen wat ze willen zeggen, maar het werkt zo bevrijdend. Een “Gezellig team”, wordt daar uiteindelijke véél gezelliger van!

Hebben jullie ook iemand in je team die een andere mening lijkt te hebben dan de rest? Geweldig, dat is een open deur naar persoonlijke groei voor iedereen. Grijp die kans.