Mijn beste teaminterventie van 2021

Afgelopen week begeleidde ik een teamdag. Het was een goede dag waarin we een aantal teamvraagstukken onder de loop hadden genomen. Er waren goede gesprekken gevoerd en er was aan het eind van de dag veel meer helderheid in het team. Mensen keken tevreden terug op het resultaat.

Aan het eind van de dag vraag ik altijd ter afronding: “Wat was voor jou het meest waardevol vandaag?”

Een teamlid gaf aan: “Nou Thijs, om je heel eerlijk te zeggen: De Check-in”.

Er zat bijna een vleugje verontschuldiging in. Alsof hij de resultaten en noeste arbeid van ons allen die dag niet teniet wilde doen. Maar de Check-in was het meest waardevol.

Deze reactie heb ik de afgelopen maanden vaker teruggekregen. De Check-in lijkt in deze tijd in een behoefte te voorzien, meer dan ooit tevoren.

Het laden van de check-in

Ik ben de werkvorm Check-in in deze tijd van samenwerken op afstand, steeds bewuster gaan laden richting verbinding. ‘Vroeger’ was de check-in voor mij vooral een manier was om te landen en te verbinden op de inhoud van de dag.

Mijn inleiding was vaak: Voordat we naar de inhoud van de dag gaan, wil ik eerst even met jullie inchecken. Dat wil ik doen door iedereen te vragen om antwoord te geven op de volgende vragen:

  1. Hoe is het met je vandaag?
  2. Wat is er te delen over je ervaringen en experimenten in het team sinds de laatste bijeenkomst?
  3. Wat is voor jou vandaag belangrijk?

(en dan met uitleg van de gespreksregels van de check-in).

De afgelopen maanden ben ik de Check-in echter meer in gaan leiden als een manier om met elkaar te verbinden als mens: We hebben een aantal onderwerpen voor vandaag op de agenda. Voordat we daarmee aan de slag gaan, wil ik graag eerst de tijd nemen om in te checken. Inchecken doe je om met elkaar als mens te verbinden. Zeker in deze tijd van samenwerken op afstand, is het belangrijk om hier de tijd voor te nemen. Dat wil ik doen door iedereen te vragen om antwoord te geven op de volgende vragen:

  1. Hoe is het met jou in deze tijd?
  2. Wat is er te delen over je ervaringen en experimenten in het team sinds de laatste bijeenkomst?
  3. Wat is voor jou vandaag belangrijk?

Een subtiel verschil, maar met veel impact, zo bleek.

Vervolgens ben ik in mijn eigen check-in (als begeleider ga je zelf als eerste) ook meer ruimte gaan nemen voor mijn persoonlijke verhaal.

Geen rocket science

Het resultaat is steevast, dat deelnemers de tijd nemen om persoonlijke verhalen te delen. Het is een open deur, maar er is echt meer behoefte aan dan voorheen. En het helpt om hier als begeleider bewust ruimte en permissie voor te geven.

De Check-in is dus mijn beste teaminterventie van 2021.

Dit alles kan (met een team van – zeg – 8 personen) vaak nog steeds binnen 15 minuten gedaan worden. Die 15 minuten blijken dus vaak de meest waardevolle van de hele dag 😊


Over de auteur

Thijs brengt rust en ruimte in teams, waardoor mensen zich veilig voelen om in gesprek te gaan. Het lukt hem keer op keer om, samen met het team, de goeie werkvorm of theorie te kiezen die aansluit bij wat zij op dat moment nodig hebben. Zo worden teams eigenaar van hun eigen ontwikkeling.

Meer over Thijs | Linkedin

Betere prestaties als team?

Breng in kaart hoe effectief jouw team functioneert en waar jullie als team kunnen verbeteren

Doe de gratis teamtest