Unbox people – Stimuleer verbinding in teams

Heb jij ook een moestuin?!?

Verbinding in teams ontstaat in eerste instantie door te zoeken naar waar je gelijk bent. In startende teams zie je het vanzelf ontstaan. Bij de koffiezetapparaat staan 3 mannen te praten over voetbal, een tafeltje verderop hebben 2 dames het over de kinderen. Dit is een belangrijke stap in het ontwikkelen van teams. In de startfase zoeken we automatisch naar de veiligheid van het gelijk zijn.

Maar we hebben vaak veel meer gemeen dan we aan de buitenkant kunnen zien…

Stimuleer de verbinding in je eigen team

Wij zetten dit filmpje geregeld in op de teamdagen die wij verzorgen. Om nieuwe teams op te starten, maar ook wel in bestaande teams om een verrassend gesprek op gang te brengen. De werkvorm die erbij hoort gaat als volgt:

Werkvorm

We gaan rustig opstarten. Pak een bakje koffie en maak groepjes van 2 personen. Onderzoek wat je gemeen hebt met elkaar. Je werkt bijvoorbeeld allebei bij deze organisatie. Heb je ook hobby’s gemeen? Allebei origami-fan of gek op chardonnay? Beide een moestuin of een hekel aan sneeuw?

En voor bestaande teams: Je kent elkaar al goed. Kijk eens of je toch minstens 3 onverwachte dingen kunt vinden die je nog niet van elkaar wist, maar wel gemeen hebt!

Deel de uitkomsten in de hele groep.

Veel plezier met het ontwikkelen van je eigen teams!