Voorkom de terminale staat van serieusheid

Terminale staat van serieusheid

Hoe breng je het kind in jezelf weer tot leven? Werk je vanuit passie en bevlogenheid? Je dromen najagen alsof het vlinders zijn. Lachen, proberen, experimenteren, vallen, huilen en weer opstaan. Leef! Word geen machine, zeker niet met de komst van nog meer digitale ondersteuning. Het is juist de kunst dat wij mensen weer meer mens worden. Blijf niet vast zitten in je patronen van automatisme, maar vergroot je bewustzijn. 95 % van alles wat je doet is onbewust…. Schud jezelf eens lekker wakker en kies vandaag wat jij wilt doen.

Doe eens gek!

Durf eens in bed te plassen voordat je opstaat! Gewoon om te ervaren dat je er niet eens meer over nadenkt om eerst op te staan. En niet omdat dit toevallig anders moet, maar wel om eens anders wakker te worden. Wedden dat je weer dankbaarheid voelt dat je dit patroon hebt aangeleerd? Super waardevol. Maar hoe zit het met al die andere gewoontes en automatismen die je hebt ontwikkelt? Verander jij langzaam in een robot, of kus jij de mens in jezelf weer wakker.

Ook teams zitten vast in patronen. En ook die kun je losschudden, met behulp van Deep Democracy maken we razendsnel jullie patronen zichtbaar. Geweldig om steeds weer te zien dat teamleden blij zijn als vastgeroeste patronen besproken worden. Eindelijk grip op die stroperige, serieuze blur waar de meerderheid niets van begrijpt. De energie die daarmee vrij komt geeft zoveel kracht om het werk weer op te pakken. Ik hou er van. Blijf in beweging met elkaar… daar leer je van.

Nog overtuiging nodig; bekijk dit filmpje eens : doen = is de beste manier van denken